השבתה מנהלית של רכב – איסור מנהלי על שימוש ברכב ע”י קצין משטרה
השבתה מנהלית של רכב – באילו מקרים?
השבתה מנהלית של רכב נעשית כאשר נהג עובר עבירת תעבורה כמו הובלת מטען עודף או עבירת תעבורה חמורה אחרת. מדובר בעבירות כמו אלה המנויות על חלק א’ בתוספת השביעית כגון: נהיגה בשכרות, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון, הפקרה ועוד. אם נרשם לנהג דו”ח תנועה בגין עבירה זו, או שהוא נחקר בגין עבירה זו, רשאי השוטר לעכב את הנהג ולהביאו בפני קצין משטרה, או לזמנו ליחידת המשטרה וליטול את רישיון הרכב.
השבתה מנהלית של רכב – מתי וכיצד מתבצע הליך ההשבתה?
אם לקצין המשטרה יש יסוד להניח כי יוגש כתב אישום נגד הנהג, רשאי הקצין בנוסף לאפשרות של פסילת רישיון הנהיגה של הנהג החשוד (פסילה מנהלית), למסור לו הודעת איסור שימוש ברכב. כלומר השבתה מנהלית לתקופה של 30 ימים.
השבתה מנהלית של רכב תיערך לאחר ביצוע שימוע לנהג ולבעל הרכב. באם ניתן לרכב השבתה מנהלית, הרכב יילקח למגרש אחסנה שבאחריות המשטרה לתקופה של 30 יום. בעל הרכב יצטרך לשלם על כל יום אחסנה של הרכב לפי התעריף המשטרתי שימסר לו ע”י החוקר.
נסיבות מחמירות – אם במהלך שלוש השנים האחרונות נמסרה לנהג הודעת איסור שימוש באותו רכב לפי סעיף זה, או שניתן לגביו צו איסור שימוש לפי סעיף 57ג’ – יכול הקצין להשבית מנהלית את הרכב לתקופה של 60 ימים, וליטול את רישיון הרכב
השבתה מנהלית של רכב – האם ניתן לערער?
התשובה היא חיובית. הגשת ערעור על השבתה מנהלית ניתן להגיש לבית המשפט לתעבורה. בקשה זו לבית המשפט תידון כ-5 ימים לאחר הגשתה לבית המשפט בהליך זריז.
במידה ונעשתה השבתה מנהלית של רכבך ע”י קצין משטרה, רצוי מאוד לפנות בהקדם ליעוץ עורך דין המתמחה בדיני תעבורה – עו”ד יעקב ידגר