פסילה מנהלית שלילת רשיון נהיגה – באילו מקרים?
פסילה מנהלית שלילת רשיון נהיגה, יכולה להיעשות כאשר נהג עובר עבירת תעבורה חמורה (עבירה המנויה על התוספת הרביעית בפקודת התעבורה כגון: מהירות, שכרות , עצור , עקיפה , אי מתן זכות להולך רגל במעבר חצייה תוך כדי גרימת סיכון הולך הרגל ,משקל מטען עודף ועוד). אם נרשם לנהג דו”ח תנועה בגין עבירה זו , רשאי השוטר המטפל בעבירה לזמן את הנהג ליחידת המשטרה לצורך ביצוע שימוע בדבר שלילת רשיון הנהיגה, פסילה מנהלית ע”י קצין (סעיף 47 לפקודת התעבורה).
באילו מקרים ישקל מתן פסילה מנהלית ובאילו מקרים היא תהיה מחוייבת?
- בעבירות תעבורה חמורות (המפורטות בתוספת הרביעית) ובתאונות דרכים (ללא הרוגים ) הקצין רשאי לפסול את רישיון הנהיגה אולם אינו חייב לעשות כך. הקצין יבדוק באם יש יסוד להניח כי יוגש כתב אישום כנגד הנהג שביצע את העבירה והאם נשקפת ממנו מסוכנות.
- בתאונת דרכים קטלנית בה נהרג אדם ויש יסוד להניח שיוגש כתב אישום חייב הקצין לפסול את רישיון הנהיגה.(אין לו שיקול דעת).
באם הנהג זומן ונמסרה לו ההזמנה ואישור בדבר נטילת הרישיון ולא הופיע לשימוע בפני קצין משטרה, רשאי קצין משטרה לפסול את רישיונו בהעדרו, והפסילה תהיה כמי שהודע לו שנפסל.
פסילה מנהלית – האם ניתן לערער עליה?
לנהג יש אפשרות לערער על ההחלטה המנהלית לפסול את רישיונו ולהגיש בקשה לבית משפט תעבורה לביטול הפסילה. (סעיף 48 לפקודת התעבורה) בקשות אלו נדונות בבית משפט בהליך מהיר תוך מס’ ימים. במידה ורישיונך נפסל ע”י ק צין משטרה או הוזמנת לשימוע בדבר החלטה באם לפסול את רשיונך עקב עבירת תנועה או תאונת דרכים רצוי מאוד לפנות בהקדם ליעוץ עורך דין המתמחה בדיני תעבורה